Storing verlichting wijk Galecop aangepakt

De gemeente Nieuwegein en kabelbeheerder Stedin zijn deze week tot overeenstemming gekomen over de aanpak van de steeds terugkerende storingen in de openbare verlichting in de wijk Galecop. Stedin heeft een team ingesteld dat met voorrang de storingen in Galecop aanpakt. Bewoners van de wijk Galecop hebben de afgelopen periode hinder ondervonden van terugkerende storingen in de openbare verlichting.

Het gaat om drie locaties in de wijk Galecop waar sluimerende storingen optreden. Met sluimerend wordt bedoeld dat de verlichting af en toe aan is of knippert. Dit wordt veroorzaakt door een aantal kabels dat tijdens grondwerkzaamheden in Galecop zijn beschadigd.

Stedin is als netwerkbeheerder verantwoordelijk voor de reparaties aan de kabels onder de grond voor de openbare verlichting. De gemeente blijft verantwoordelijk voor de openbare verlichting. Stedin werkt het technisch plan verder uit om de storingen in Galecop zo snel mogelijk te verhelpen. Om dit plan goed uit te voeren, brandt de verlichting ook af en toe overdag. Zo kunnen storingen in de kabels worden gemeten en worden verholpen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk