Storing tramverkeer na enige uren weer opgelost

Het tramverkeer tussen het Utrechtse Westraven en Nieuwegein/IJsselstein is zondag enige uren ontregeld geweest vanwege een kapotte tram.

De storing ontstond rond 16.00 uur en was rond 20.30 uur weer verholpen, meldt een woordvoerder van U-OV. In de tussentijd zette het vervoersbedrijf bussen in om passagiers alsnog te kunnen vervoeren.

Ron van Dopperen, communicatieadviseur openbaar vervoer/Regiotram Utrecht laat onze redactie weten: ‘Wat we weten over de storing is dat door RET in drie secties van de bovenleiding een forse stroomstoring werd gemeld. Drie minuten later kwam de melding door van de bestuurder van een tram dat deze ter hoogte van halte Wijkersloot niet verder kan vanwege een storing van deze tram met de aansluiting van de pantograaf op de bovenleiding. De stroomstoring was dusdanig dat moest worden afgeschakeld op spanningsloos op gehele traject tussen de P+R Westraven en Nieuwegein/IJsselstein. Er reden bussen in plaats van trams. Nadat de tram was weggesleept naar de remise konden we het openbaar vervoer weer opstarten rond 20.30 uur.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk