Stoom en de Binnenvaart

Op zaterdag 6 en zondag 7 september van 12.00 tot 17.00 uur organiseert de Museumwerf weer haar jaarlijkse Werfweekend. Het thema dit jaar is Stoom en de Binnenvaart.

Het thema Stoom en de Binnenvaart wordt wat breder getrokken. Er is meer te vinden op het gebied van stoom dan alleen in de (binnen)vaart. Bijvoorbeeld een stoomkano, een stoomfiets, een stoomorgel…
Natuurlijk zijn er ook stoomboten: groot en klein, want ook de modelbouwers tonen hun stoommodellen. En de leden van de stoomclubs in hun kraampjes hebben op welke vraag over stoom dan ook vast wel een antwoord.

Gevaren wordt er ook. Stap op, vaar mee en bekijk Nieuwegein vanaf het water vanaf een van de schepen. Voor de kleintjes zijn er de peddelbootjes waarin ze veilig en zelfstandig een vaartochtje kunnen maken in de binnenhaven.

Henny van Veenendaal, organisator: ‘Voor de jongere bezoekers staat ons schminkteam klaar. Er is een stoomtreintje en er zijn stoomworkshops voor kinderen waarin ze hun eigen stoombootje maken.’

Het evenement wordt muzikaal omlijst door onder andere een instrumentaal duo, een accordeonist, trekzakbespelers en diverse zanggroepen. Op zaterdag zijn er optredens van het Nieuwegeins zeemanskoor De Brulboei en de dames van de Dolle Diva’s. Op zondag treedt het koor Fun Unlimited op.
Natuurlijk is de vaste expositie ook te bekijken en is het Theehuys met terras geopend voor een gezellig hapje en een drankje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk