Video: Stijn Damen winnaar poster vuurwerkcampagne

Al jaren voert de gemeente in december campagnes over vuurwerk. Afgelopen jaren was dit ‘We zijn niet van lo(n)tje getikt’. Maar binnenkort is in Nieuwegein een geheel nieuwe campagne te zien. De poster #nopainisgain van Stijn Damen van het Anna van Rijn college werd verkozen tot beste poster voor de vuurwerpcampagne. Woensdagmiddag 29 november werd de winnaar bekend gemaakt in het Stadshuis. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers waren erbij en maakte bovenstaande reportage.

Burgemeester Frans Backhuijs vond het tijd voor een nieuwe vuurwerkcampagne. “Als je jarenlang dezelfde campagne voort dan zien mensen het gewoon niet meer. Ik vind het bovendien belangrijk dat de campagne ook de jongeren blijft aanspreken.” Om dat te bereiken koos de gemeente er deze keer voor om een prijsvraag uit te schrijven bij drie middelbare scholen in Nieuwegein. Het Anna van Rijn college en het Cals college gaven gehoor aan de oproep.

Op de foto: Burgemeester Frans Backhuijs maakt de winnende poster bekend. Naast burgemeester Backhuijs ontwerper Stijn Damen. Damen is 5e jaars VWO-scholier van het Anna van Rijn college.

Best heftig
De burgemeester vond de inzendingen “Best heftig. Maar kennelijk is dit hoe scholieren vinden dat anderen gewaarschuwd moeten worden voor de gevaren van vuurwerk.” Het winnende ontwerp is binnenkort door heel Nieuwegein te zien. Op driehoeksborden, in bibliotheken, scholen en in andere openbare gelegenheden.

Tijdens de bekendmaking van de winnaar op 29 november stond de burgemeester stil bij het belang van veilig vuurwerk. Hij bedankte alle scholieren, die er ook bij waren, voor hun moeite en overhandigde de winnaar een afdruk van zijn ontwerp op A0-formaat. De vakkundige jury die het winnende ontwerp koos bestond uit de burgemeester, Anne Terwisscha van bibliotheek de 2e verdieping, Nynke Joustra van MOvactor en enkele medewerkers van het Stadshuis.

Het winnende ontwerp

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren