Stichting Sublime viert 10-jarig bestaan met een Open Dag

De opvang voor verwaarloosde en mishandelde weidedieren wordt met veel liefde gedaan door de vrijwilligers van de Stichting Sublime aan de Galecopperdijk 20 in Nieuwegein. Binnenkort doen zij dat al 10 jaar! De vrijwilligers willen dat graag vieren tijdens een Open Dag op zaterdag 2 september aanstaande. De deuren van deze dierenopvang zullen dan open zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens de Open Dag is er van alles te beleven zoals een horse agility show, bijzonder om te zien hoeveel plezier de shetlanders hebben in de oefeningen die ze doen en die ze met heel veel geduld zijn aangeleerd. Ponyritjes, een markt met tweedehands paardenspullen, een lezing over varkens en nog veel meer.

Kristel Moolenaar van Stichting Sublime: ‘De dierenopvang wordt geheel gerund door vrijwilligers. En deze vrijwilligers willen u op de Open dag graag laten zien waar ze mee bezig zijn. Vragen beantwoorden over de dieren, over de verzorging ervan en rondleidingen geven over het terrein. Onze dieren komen van verschillende plekken, Ze zijn bijvoorbeeld afgestaan door hun oude eigenaar omdat die niet meer voor hem/haar konden zorgen. Enkele dieren zijn door de dierenpolitie in beslag genomen en bij ons gebracht.’

Veel van de dieren bij dierenopvang Sublime zijn verwaarloosd geweest en hebben een tweede kans gekregen in Nieuwegein. Sinds de oprichting zijn er al ruim 100 dieren geholpen en konden er al veel herplaatst worden.  Op dit moment heeft Sublime vijf varkens, drie geiten, vijf shetlanders, vier  paarden, 10 schapen en ongeveer 20 kippen in de opvang aan de Galecopperdijk 20 in Nieuwegein.

Moolenaar: ‘Ons streven is om de opvang beter (en mooier) te maken om onze dieren een beter leven te geven! En om nog méér dieren een kans op een beter leven te geven. In de 10 jaar dat wij bestaan hebben wij al grote sprongen gemaakt dankzij donaties, sponsoren en het werk van veel vrijwilligers. Van alleen een stuk grond tot wat er nu staat. Wij willen dan ook graag iedereen bedanken die ons in de loop der jaren heeft gesteund met donaties maar ook degenen die het allemaal hebben gebouwd en die er voor zorgen dat de dieren alle aandacht en zorg krijgen die ze nodig hebben.’

Sublime

Door een Open Dag te organiseren willen de vrijwilligers graag donateurs werven. Met het gedoneerde geld willen zij in eerste instantie de hekken van het varkensverblijf op gaan knappen. Als u komt kijken zult u zien dat dat geen overbodige luxe is. Komt u ook?

Over Dierenopvang Sublime
Op ruim 5,5 hectere land voeren de vrijwilligers van Sublime, een ware walhalla voor dieren, waarbij welzijn en natuurlijk gedrag hoog in het vaandel staat. Zo hebben alle dieren zelf de keuze om buiten of binnen te staan, voeren zij hoogwaardig kwaliteitsvoer en stimuleren natuurlijk gedrag met diverse kooi en voerverrijkingen.

Het draaiende houden van zo een vrijwilligersinitiatief kost veel tijd en geld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk