Stichting Leergeld Nieuwegein zet Henk Balvers in het zonnetje!

Tijdens de Landelijke Leergeld Dag op donderdag 1 juni jl. heeft Leergeld Nieuwegein een van haar vrijwilligers in het zonnetje gezet. Henk Balvers is al sinds de oprichting van Stichting Leergeld in 2005 betrokken bij het werk van de stichting.

Henk Balvers

Als intermediair heeft hij in al die jaren honderden gezinnen bezocht en zorgt hij voor hun inschrijving. Hij onderhoudt vervolgens regelmatig contact en belt de gezinnen om te kijken hoe Leergeld het gezin kann helpen. Via zijn contacten met Vluchtelingen Werk zorgt hij met name voor de contacten met statushouders en helpt hen met hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Ondanks zijn inmiddels hoge leeftijd weet hij niet van ophouden; hij voelt zich erg betrokken bij de gezinnen en de kinderen. Henk kreeg daarom een mooie speld op zijn revers voor het werk dat hij al die jaren gedaan heeft en naar we hopen nog jaren kan blijven doen.

Over Stichting Leergeld
Leergeld Nieuwegein ondersteunt kinderen in gezinnen met een laag inkomen (minder dan 125% van het minimum of in het bezit van een Stadspas) met schoolbenodigdheden, sportkleding, zwemlessen, fietsen en computers. Denkt u dat u in aanmerking komt, neem dan contact op via info@leergeldnieuwegein.nl of bel naar 06–211 54 899 (op maandag- en donderdagochtend van 09.30 uur tot 11.00 uur).

In Nieuwegein leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is.

Kinderen uit gezinnen met geldzorgen lopen een groot risico op sociale uitsluiting. Leergeld Nederland wil er via haar lokale Leergeldstichtingen aan bijdragen dat ook deze kinderen zich sociaal en emotioneel optimaal kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen benutten, waardoor ze later volwaardig kunnen meedoen in de samenleving. Ouders met geldzorgen kunnen daarom bij de Leergeldstichting in hun gemeente een aanvraag doen voor hulp voor hun kind(eren) op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk