Stichting KunstGein gaat verhuizen

Stichting KunstGein gaat verhuizen. Vanwege de grote verbouwing verlaten de kunstenaars, na bijna tien jaar, Podium in het Stadshuis op de begane grond van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Tijdens die periode biedt theater DE KOM KunstGein gastvrij onderdak. Zo blijft er in het centrum van Nieuwegein een ruimte waar kunst tentoongesteld kan worden.

‘KOM kunst kijken’
Van woensdag 19 april tot en met zaterdag 3 juni wordt in DE KOM de expositie ‘KOM kunst kijken’ gehouden. Deze wordt op zaterdag 22 april feestelijk geopend door wethouder John van Engelen. In de expositie is werk te zien van twee kunstenaars. Wietske Otter en Gerard van Markus.

Wietske Otter geeft in haar werk abstract weer wat ze voelt of wat haar bezighoudt. Dat gebeurt door kleur, maar ook door het gebruik van verschillende materialen. Gerard van Markus daarentegen is fijnschilder en werkt dus zeer gedetailleerd. Hij schildert voornamelijk met olieverf op paneel. Kortom, zeer verschillende werkwijzen, een bezoekje meer dan waard. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 12.30 uur tot 16.30 uur en is te zien op de begane grond van het theater DE KOM aan het Stadsplein 6.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk