Stichting ‘Jij bent niet alleen’ binnen maand al 750 leden

Medio oktober dit jaar heeft de Nieuwegeinse Priscilla van Esterik de stichting ‘Jij bent niet alleen’ opgericht. De stichting, speciaal voor slachtoffers van seksueel misbruik en misbruik in de vorm van pedofilie, wil hiermee het taboe doorbreken rond dit thema en duidelijk geven over waar slachtoffers terecht kunnen met al hun vragen. Hiervoor heeft de Nieuwegeinse een platform opgericht.

Van Esterik: ‘De pedojagers komen de laatste maanden veel op de voorgrond in het nieuws, maar niet op de juiste manier en de manier waarop er word gehandeld. De slachtoffers worden vergeten.’ Van Esterik is sinds 27 oktober 2020 actief met haar stichting en heeft al over de 750 leden waarvan veel gezinnen in de vorm van seksueel misbruik zijn beland, die vaak dezelfde problemen ervaren.

Inmiddels zijn er gesprekken gevoerd met Samen Veilig en de stichting Geynwijs om meer uit te leggen waar de mensen die misbruikt zijn tegen aanlopen. ‘Het moet bekend worden dat de slachtoffers en slachtoffertjes er ook zijn en dat hun graag de zorg en aandacht willen die zij uiteraard verdienen. Waarom er zoveel gezinnen er aan onder door gaan en waarom het niet gewoon goed geregeld kan worden ook rondom nazorg en goede gesprekken. Mensen verlangen er zo naar’ aldus van Esterik.

De stichting steunen kan middels het kopen van een armbandje. Het armbandje kost 1.99 euro, dit bedrag gaat naar de stichting ter behoeven van de slachtoffers. Kijk hiervoor op de website van ‘Jij bent niet alleen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren