Stichting Hartslag Nieuwegein een feit

Stichting Hartslag Nieuwegein een feit

Maandag 25 juli jl. is de stichting Hartslag Nieuwegein opgericht. Deze stichting heeft tot doel zoveel mogelijk inwoners van Nieuwegein te leren reanimeren en een AED (Automatische Externe Defibrillator) te gebruiken. Ook wil de stichting zoveel mogelijk AED’s op goed bereikbare plaatsen in Nieuwegein beschikbaar hebben.

Henk Verhoef, secretaris van de stichting, laat onze redactie weten: “Als iemand gereanimeerd moet worden is het van groot belang dat hier zo snel mogelijk mee gestart wordt. Het liefst binnen vier minuten. Een ambulance heeft vaak meer tijd nodig om ter plaatse te komen. Een buurman of buurvrouw daarentegen kan wel binnen een paar minuten aanwezig zijn. Als één buurman/vrouw binnen een paar minuten kan starten met de reanimatie, en een andere buurman/vrouw kan snel met een AED aankomen, dan stijgt de overlevingskans van het slachtoffer enorm!”

Buurtbewoners die zich aangemeld hebben bij Hartslag Nieuwegein worden door 112 via sms of app opgeroepen om te komen helpen bij een reanimatie. Stichting Hartslag Nieuwegein roept iedereen op die een reanimatiecursus heeft gevolgd, om zich via de website van Hartslag Nieuwegein aan te melden. Wilt u graag leren reanimeren of heeft u interesse in een ondersteunende functie binnen de stichting, neem dan contact op met Henk Verhoef (hendrikverhoef@kpnmail.nl).

De laatste stap, ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente en de RAVU, zal op korte termijn plaatsvinden. “Dan is de burgerhulpverlening in Nieuwegein een feit en kunnen er nog meer levens gered worden!” aldus Henk Verhoef.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk