Steun voor partners met mensen met Schizofrenie

Familieleden en partners kunnen zwaar onder druk kunnen staan in hun thuissituatie, wanneer zij te maken hebben met iemand met schizofrenie. Altrecht Preventie organiseert daarom regelmatig een informatiebijeenkomst over dit onderwerp.Tijdens de informatiebijeenkomst wordt informatie gegeven over de ziekte en het verloop ervan en worden handvaten en praktische tips gegeven over het omgaan met iemand met schizofrenie. Spreker op de avond is mevrouw S. Kruyt die werkzaam is als psychiater bij Altrecht. Zij vertelt over oorzaken en kenmerken van Schizofrenie en over vooruitzichten voor de toekomst. Daarnaast beantwoordt zij vragen van aanwezigen samen met mevrouw T. van Hees, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij Altrecht.

De bijeenkomst wordt gehouden op 18 februari 2004 locatie Lunetten op de Nieuwe Houtenseweg 2 te Utrecht van 19.30 uur tot 21.30 uur. Deelname is gratis, wel moet u zich inschrijven.

Vervolgens start in het voorjaar op 22 maart een ondersteuningsgroep. De groep is bedoeld voor familieleden en partners, die behoefte hebben aan handreikingen voor het omgaan met degene met schizofrenie, en met de gevolgen van schizofrenie in hun leven. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn: ‘Omgaan met iemand met Schizofrenie’, ‘Vasthouden van eigen bezigheden’, ‘Omgaan met een naderende crisis’, ‘Omgaan met reacties uit de omgeving’ en ‘Steun vragen’. De bijeenkomsten worden begeleidt door een hulpverlener en een preventiewerker van Altrecht. De groep komt 5 of 6 avonden bij elkaar en wordt gehouden in Utrecht. Deelname is € 12,00 per persoon. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Aanmelding voor de activiteiten is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met Altrecht Preventie, telefoon 030 – 69 991 50.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: