‘Sterren op het doek’ zaterdag vanuit Kasteel Rijnhuizen met Jan Terlouw

Zaterdag 20 november interviewt Özcan Akyol Jan Terlouw in Kasteel Rijnhuizen in Nieuwegein, terwijl hij wordt geportretteerd door een drietal kunstenaars. Na afloop mag hij één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. Omroep MAX zendt deze aflevering uit om 20.35 uur op NPO2 . Het is niet gek dat Jan Terlouw op deze plek in Nieuwegein geschilderd wordt. Fundamentele natuurkunde was de eerste carrière van deze veelzijdige wetenschapper, politicus en schrijver. Jan Terlouw kijkt met warme gevoelens terug op zijn tijd als onderzoeker bij het FOM destijds in Nieuwegein.

Foto: Pers Omroep MAX. Jan Terlouw met Özcan Akyol in de Alexanderzaal die dateert uit de 18e eeuw en z’n naam dankt aan de unieke wandschilderingen met Alexander de Grote in de hoofdrol.

Tijdens dit interview geeft Terlouw zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol. Ook neemt hij Özcan Akyol mee naar het begin van zijn schrijverschap en vertelt hij over de bijzondere band met zijn vrouw.

Özcan Akyol creëert met Sterren op het Doek elk seizoen een zeer diverse eregalerij van bijzondere Nederlanders. Gasten die ieder op hun eigen gebied een waardevolle bijdrage aan onze vaderlandse cultuur en/of maatschappij hebben geleverd. In het programma vereeuwigen de beste portretkunstenaars van het land de gasten op geheel eigen wijze en in zeer uiteenlopende stijlen. Nieuw dit seizoen is dat de kunstenaars mogen meekijken tijdens de spannende onthulling. Hoe reageren zij op het commentaar van de bekende gast? En wat vinden ze van elkaars kunst? In dit seizoen van Sterren op het Doek laten Arjen Lubach, Femke Halsema, Johan Derksen, Corry Konings, Jan Terlouw, Dionne Stax, Gerri Eickhof en Anna Drijver zich portretteren.

Veilingsite Sterren op het Doek
Aan het eind van de aflevering van Sterren op het Doek mag de bekende gast één schilderij kiezen om mee naar huis te nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Direct na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren