StemWijzer Nieuwegein Online

Onder het motto: ‘liefde voor de democratie’ heeft de gemeente Nieuwegein op Valentijnsdag de StemWijzer online gezet. Met behulp van de StemWijzer kunnen Nieuwegeiners zich oriënteren op de standpunten van de tien politieke partijen voordat zij 19 maart 2014 naar de stembus gaan. Via dertig stellingen komen de belangrijkste zaken die bij de verkiezingen spelen, aan de orde. Vervolgens is in een oogopslag te zien met welke politieke partij de gebruiker de meeste overeenkomsten heeft. De StemWijzer is hier te vinden en vanaf aanstaande maandag 17 februari is de gratis StemWijzer-app voor Android en Apple in de appstore beschikbaar.

De Stemwijzer bestaat uit dertig stellingen. Per stelling kan de gebruiker aangegeven of hij of zij het eens, oneens of geen van beide is. Hoe belangrijk een bepaald onderwerp is, kan na het beantwoorden van de stellingen apart aangeven worden. De StemWijzer is gemaakt in samenwerking met Prodemos, het Huis voor democratie en rechtstaat. Zij waarborgen de onafhankelijke uitslag van de StemWijzer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren