Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de gemeente Nieuwegein uitgenodigd om bij de Europese Verkiezingen op 4 juni 2009 (wederom) deel te nemen aan het experiment Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal (SWS). Dit houdt in dat de kiezer binnen de gemeente Nieuwegein zelf bepaalt in welk stemlokaal de stem wordt uitgebracht.De gemeenteraad dient vooraf met de deelname aan het experiment in te stemmen. Nieuwegein voerde als één van de proefgemeenten reeds in 2004, 2005, 2006 en 2007 met een positief resultaat het experiment SWS uit. Het college stelt de raad thans voor om op 4 juni 2009 aan het experiment deel te nemen en hieraan de vereiste goedkeuring te geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal

De minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties heeft onlangs alle Nederlandse gemeenten uitgenodigd om bij de verkiezing van Provinciale Staten in maart 2007, (wederom)deel te nemen aan het experiment "Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal" (SWS) .Dit houdt in dat de kiezer binnen de gemeente Nieuwegein zelf bepaalt in welk stemlokaal de stem wordt uitgebracht.De gemeenteraad dient vooraf met de deelname in te stemmen. Nieuwegein voerde als één van de vier proefgemeenten reeds in 2004, 2005 en 2006 met een positief resultaat het experiment SWS uit. Het college stelt de raad thans voor ook in maart aan het experiment deel te nemen en hieraan de vereiste goedkeuring te geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren