Katern

Stemmen in Coronatijd

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Vanwege het Coronavirus nemen de gemeenten maatregelen om ervoor te zorgen dat deze Tweede Kamerverkiezing zo goed mogelijk verloopt. Dit jaar zijn er verschillende mogelijkheden om te stemmen. Wist je bijvoorbeeld dat op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 al een aantal stemlokalen openen zijn? Kiezers, die als gevolg van het Coronavirus tot de risicogroepen behoren, kunnen dan vervroegd hun stem uitbrengen. Wilt u weten wie tot de Corona-risicogroepen behoren, kijk dan op de website van het RIVM.

Veilig stemmen
In verband met het Coronavirus doet de gemeente er alles aan om ervoor te zorgen dat u veilig kunt stemmen. Zo gelden er op alle stembureaus strikte hygiëneregels en zijn er maatregelen getroffen. Denk daarbij onder andere aan looproutes, kuchschermen, handgel en 1,5 meter stickers. Stembureauvrijwilligers zien erop toe dat iedereen 1,5 meter afstand houdt.

U ontvangt voor deze verkiezing een gezondheidscheck van het RIVM. Die valt samen met de stempassen bij u op de deurmat. Lees deze goed door voordat u op een stembureau gaat stemmen. Alle stembureaus zijn zorgvuldig geselecteerd en bezocht door het verkiezingsteam. Deze voldoen allemaal aan de eisen van het ministerie.

Briefstemmen voor kiezers van 70 jaar en ouder
Bij deze verkiezing is het mogelijk om per brief te stemmen. Dit geldt alleen voor kiezers van 70 jaar of ouder. Zij ontvangen een zogenaamde stempluspas in de bus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!