Stembureau in Batau-Noord beter bereikbaar

Wegens de slechte bereikbaarheid voor sommige buurtbewoners is stembureau 10 in Batau-Noord verplaatst van de locatie ‘Veldrakker’ aan de Heemraadsweide naar Gildevaart aan de Dasseweide.

Vorig jaar uitte een aantal burgers, die hun stem uitbrachten voor de gemeenteraadsverkiezingen, in verschillende wijken van Nieuwegein klachten over de slechte bereikbaarheid van het stembureau. Ook de ligging van het stembureau in Batau-Noord was onderwerp van klachten. GroenLinks stelde daarover toen vragen aan het College van B&W. De verplaatsing, die nu uitgevoerd wordt, vormt in de ogen van GroenLinks een eerste welkome stap naar meer verbeteringen van de locatie van stemlokalen in Nieuwegein.

In het Omnibus onderzoek, dat de gemeente een dezer dagen onder de Nieuwegeinse bevolking zal uitvoeren, wordt op verzoek van GroenLinks onder meer onderzocht welke klachten over bereikbaarheid van stembureaus er precies bestaan, zodat, indien nodig, in de toekomst meer aanpassingen kunnen plaatsvinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren