Katern

Statushouders in beweging tijdens taallessen op Sportpark Galecop

Dinsdag 30 oktober jl. zijn 14 statushouders uit Eritrea en Syrië gestart met taallessen op Sportpark Galecop. Dat deden ze in combinatie met 30 minuten beweging.

Sportpark Galecop, SportID en SVS-Inburgering kwamen samen tot dit initiatief nadat Vluchtelingenwerk Nieuwegein de noodklok luidde over het gebrek aan lichaamsbeweging bij statushouders. Doel van nieuwe opzet is om de leerprestaties en gezondheid van de statushouders te verbeteren. Daarnaast komen de statushouders op een unieke manier in contact met  sportverenigingen en de unieke sportinfrastructuur van Nederland.

Deze pilot van 10 weken wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nieuwegein en uitgevoerd door de verenigingen op Sportpark Galecop: voetbalvereniging JSV, honk en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds, Rugby Club Nieuwegein en atletiekvereniging Atverni.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren