Startsein aanleg windmolenpark Nieuwegein

Langs de A27 bij Nieuwegein is woensdag 26 november het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuw windmolenpark. De basis van de molens staat er al en volgens Eneco moeten ze over ongeveer twee weken klaar zijn.

Vier maanden geleden werd gestart met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het klaarmaken van het werkterrein en het heien voor de fundering. Volgens Marcel van Dun van Eneco staat de basis van de vijfmolens er al. Hij hoopt dat het lukt om vandaag de eerste helemaal af te maken. De planning is om daar de tweede mast, de romp en de vleugels op te monteren.

Er komen vijf windmolens te staan en het park is daarmee de grootste van de provincie. De windmolens worden elk 105 meter hoog en moeten jaarlijks 8.000 huishoudens van stroom voorzien. Dat is bijna een derde van de inwoners van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren