Startdocument nieuw gemeentehuis in binnenstad

Het college heeft ingestemd met het startdocument ontwikkeling nieuw gemeentehuis. In dit startdocument is het proces beschreven dat moet leiden tot realisatie van het nieuwe gemeentehuis. Volgens het Integraal Ontwikkelingsplan Binnenstad komt het nieuwe gemeentehuis in het oostelijk deel van het stadscentrum.

Er wordt een stuurgroep opgericht die een Programma van Eisen op gaat stellen voor het nieuwe gemeentehuis. De stuurgroep gaat echter eerst nog een korte studie doen naar mogelijke alternatieve locaties voor een gemeentehuis en de kosten daarvan. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de vraag van de raadscommissie Binnenstad om te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van alternatieve locaties voor het gemeentehuis.

Uitgangspunt bij de alternatieven is wel dat de Stadswinkel in het centrum zal worden gehuisvest. De stuurgroep zal bestaan uit burgemeester Cor de Vos, secretaris Piet van Elteren, wethouder Martin Monrooij, directeur Stadsontwikkeling Theo Grootjen en projectleider Binnenstad Pierre Sommer. Er zal ook een projectleider realisatie nieuw gemeentehuis worden aangetrokken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk