Start zomerinzameling Nieuwegein: Wijzigingen inzameldagen vanaf 4 juni a.s.

De zomerinzameling in Nieuwegein gaat van start. RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) leegt de minicontainers (kliko’s) voor Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) dan elke week. Als gevolg hiervan, wijzigen ook de inzameldagen voor GFT, PMD, papier en restafval. Alle huishoudens hebben hierover in mei een brief ontvangen van RMN. De nieuwe inzameldagen zijn vanaf 2 juni ook te vinden op www.rmn.nl na het invoeren van postcode en huisnummer. Huishoudens in de gemeente Nieuwegein die een GFT-container (kliko) hebben, kunnen deze in de periode 4 juni tot en met 31 augustus elke week aanbieden.

Automatisch bericht op uw smartphone
Wie de RMN app op zijn smartphone heeft en bij instellingen kiest voor “Melding voor afval ophalen”, krijgt automatisch bericht wanneer de minicontainer (kliko) voor GFT aan de straat kan worden gezet.

Nog betere GFT-inzameling
De wekelijkse lediging van de groene minicontainer (kliko) in de zomerperiode draagt bij aan een nog beter scheidingspercentage van Groente, Fruit en Tuinafval (GFT). In de gemeente Nieuwegein bestaat gemiddeld (nog) 33% van het huishoudelijk restafval uit GFT. In gemeente Nieuwegein komt dat neer op totaal 71 kilo per inwoner per jaar. Juist in de zomermaanden hebben huishoudens vaak meer GFT-afval. Ook vlees, vis en (gekookte) etensresten mogen in de GFT-container. Op de website www.rmn.nl (na het invoeren van postcode en huisnummer) en in de RMN app kunnen inwoners terugvinden wat er nog meer bij het GFT mag.

Minicontainers tijdig aan weg
RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) wijst erop dat de minicontainers op de inzameldagen om 07.30 uur aan de weg moeten staan om dezelfde dag geleegd te kunnen worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren