Start sloop basisschool de Klimop

In de week van 10 april starten de sloopwerkzaamheden van basisschool de Klimop in de wijk Jutphaas Wijkersloot, die begin dit jaar haar deuren sloot. De gemeente is van plan het schoolterrein te gebruiken voor nieuwe bebouwing. Wat ervoor terugkomt en wanneer, wordt nader onderzocht. In de tussentijd wordt het terrein tijdelijk ingericht als grasveld.

De sloopwerkzaamheden zullen niet ongemerkt voorbij gaan. Voorafgaande aan de werkzaamheden zijn er hekwerken om het terrein geplaatst. Omdat er asbest in het pand aanwezig is, wordt dit eerst uit het pand verwijderd, waarna het gebouw gesloopt wordt. Het materieel dat daarbij wordt ingezet kan geluidsoverlast veroorzaken. De vrijgekomen materialen worden met vrachtauto’s afgevoerd via de Sluyterslaan. Als alles afgerond is, naar verwachting in juni, wordt het terrein ingezaaid met gras. De gemeente ziet er op toe dat de werkzaamheden met zo min mogelijk overlast uitgevoerd worden.

Asbest is een natuurlijk product dat vroeger veel werd toegepast in bouwmaterialen. Om te voorkomen dat bij de sloopwerkzaamheden schadelijke asbestvezels vrijkomen, gelden strenge regels. De verwijdering van de asbesthoudende materialen vindt dan ook plaats volgens de officiële regels en voorwaarden die daarvoor gelden (het Asbestverwijderingsbesluit) en worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. Het kan zijn dat u in dit kader werknemers in beschermende pakken ziet rondlopen. Het werk wordt zodanig uitgevoerd, dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. De bomen rondom de school blijven staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk