Start ombouw kantoorpand naar woningen

Jutphaas Wonen is op 14 april gestart met de realisatie van 50 huurappartementen in een voormalig kantoorgebouw aan de Einsteinbaan 2. Wethouder Hans Adriani heeft samen met twee toekomstige bewoners de eerste binnenmuur omgeslagen en daarmee het startsein voor de bouw gegeven.

Vanaf februari waren de woningen beschikbaar voor iedereen die op woningnet staat ingeschreven. Op de 50 appartementen kwamen meer dan duizend reacties binnen. De verwachting is dat de appartementen in het derde kwartaal van dit jaar klaar zijn voor bewoning.

De gemeente Nieuwegein heeft de kantoortransformatie mogelijk gemaakt door in nauwe samenwerking met TransVorm en A3architecten in een korte periode alle benodigde vergunningprocedures te doorlopen.

Voor woningcorporatie Jutphaas is dit de tweede kantoortransformatie. Eerder bouwde Jutphaas Wonen succesvol een kantoorgebouw aan de Brinkwal om naar 25 jongerenwoningen. Hiermee hebben ze diverse duurzaamheidsprijzen gewonnen.

Om de kantorenleegstand terug te dringen, stimuleert en ondersteunt de gemeente initiatieven om leegstaande panden te transformeren naar andere bestemmingen. Vele partijen als eigenaren, beleggers, projectontwikkelaars en woningcorporaties nemen die initiatieven. De gemeente stelde onder andere een werkwijze op, zodat ontwikkelende partijen vroegtijdig weten voor welke opgave zij staan en wat het gemeentelijk beleid is. Ook zorgde de gemeente voor versnelde procedures. De gemeente bekijkt initiatieven vanuit een ruime blik en positieve insteek. Uitgangspunt is dat de transformatie kwaliteit en leefbaarheid van het gebied moet verhogen. De afgelopen twee jaar zijn er al 187 woningen in zes panden opgeleverd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk