Start junicyclus met Avond van de Raad op 11 juni aanstaande

Donderdag 11 juni staat de Avond van de Raad vooral in het teken van informatieve sessies, met twee dialogen op de agenda.

Woningbouwmonitor
De woningbouwmonitor per 1 mei 2020, een rapport waarin de voortgang van het woningbouwprogramma tot 2030 staat, wordt in een dialoog met de gemeenteraad besproken. Raads- en commissieleden kunnen tijdens dit onderdeel vragen stellen en het college hoort graag wat de fracties van de voortgang van het woningbouwprogramma vinden.

Geynwijsonderzoek
Het college presenteert de resultaten van het vierde Geynwijsonderzoek aan de gemeenteraad. Het onderzoek is uitgevoerd onder de klanten van Geynwijs over het jaar 2019. Aansluitend aan de presentatie kunnen raads- en commissieleden vragen stellen.

Mondiaal beleid
Het college heeft een concept beleidsnotitie mondiaal beleid gemaakt die zij graag met de gemeenteraad wil bespreken. Dit stuk, dat voorafgaande aan de avond wordt gedeeld met de gemeenteraad, gaat over de visie van de gemeente op internationaal burgerschap en ondernemerschap en de wijze waarop de gemeente hieraan bijdraagt.

Inspraakronde
Donderdag 18 juni start de Avond van de Raad met een inspraakronde. Is er een onderwerp wat niet op de agenda staat, maar waar je de raad wel over wilt informeren? Meld je dan uiterlijk 24 uur van te voren via griffie@nieuwegein.nl. De griffie regelt dan dat u kunt deelnemen aan de digitale vergadering.

Tot slot
Alle vergaderstukken zijn hier te vinden en live meekijken kan donderdag via deze live-stream.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren