Start gronduitgifte bedrijvenpark Het Klooster

De gronduitgifte van bedrijvenpark Het Klooster is gestart. Wethouder Wouter Kolff van Economische Zaken heeft hiervoor op ludieke wijze het startsein gegeven door het plaatsen van gigantisch vogelhuisje. Hiermee wordt het karakter van Het Klooster onderschreven: een duurzaam bedrijvenpark voor bedrijven die groen ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Het vogelhuisje is goed zichtbaar vanaf de A27, vlakbij de aansluiting van Het Klooster op de A27. In totaal wordt er 75 ha grond uitgegeven.
Het bedrijvenpark Het Klooster wordt de nieuwe entree voor de oostkant van de stad. In het bedrijvenpark komen cultuurhistorie, ecologie, recreatie én duurzame bedrijvigheid samen en verstreken elkaar. Het duurzame karakter komt tot uiting in een duurzaamheidscan voor bedrijven, die zich in Het Klooster gaan vestigen. Hiermee worden de milieuprestaties doorgelicht en kan een bedrijf maatregelen treffen om die te verbeteren. Verder wil de gemeente de uitstoot van kooldioxide (CO2) in Het Klooster zo veel mogelijk beperken.Er wordt gestreefd naar een 25% lagere CO2-uitstoot dan bij een bedrijventerrein met een conventionele energievoorziening. Dit is onder meer haalbaar door middel van een collectieve duurzame energievoorziening op basis warmte/koude-opslag voor een deel van het bedrijvenpark.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren