Start campagne ‘Doe meer met afval’

Nieuwegein start deze maand samen met alle Utrechtse gemeenten de campagne ‘Doe meer met afval’. Via deze gezamenlijke campagne willen wij onze inwoners stimuleren hun afval nog beter te scheiden. De campagne benadrukt dat afval eigenlijk geen afval is, maar juist grondstof voor nieuwe producten. Bovendien is de verwerking van gescheiden afval goedkoper dan van restafval, levert het steeds vaker ook geld op en is het beter voor het milieu. Er is een speciale campagnewebsite.

Er ontstaat steeds meer huishoudelijk afval. Het inzamelen en verwerken ervan kost veel geld en belast het milieu. Bovendien blijkt uit de jaarlijkse sorteerproeven dat ongeveer 50% van het restafval nog bestaat uit afval dat prima kan worden hergebruikt. Afval scheiden én voorkomen spaart dus zowel geld als het milieu. Bovendien levert het grondstoffen op voor nieuwe producten.

Inwoners kunnen tijdens de campagne ook zelf interactief met afval scheiden aan de slag. Op deze website kan iedereen binnenkort meedoen met een online foto- en filmwedstrijd. Met een afvalroadshow komt de campagne bovendien naar de inwoners en de scholen toe.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk