Start buiten sporten Hoogzandveld een succes

Maandag 7 mei is de samenwerking tussen de NV Sportinrichtingen Nieuwegein en de wijk Hoog Zandveld gestart. Hierbij organiseren de combinatiefunctionarissen van de NV Sportinrichtingen Nieuwegein leuke, sportieve activiteiten voor alle kinderen uit Hoog Zandveld die op de basisschool zitten. De Gemeente Nieuwegein is erg blij met dit initiatief.

De start van dit project, afgelopen maandag, is zeer succesvol te noemen. Met twaalf leerlingen, goed weer en leuke sportieve activiteiten hadden de kinderen een geweldige middag. Kwartiermaker van de combinatiefunctionarissen Sylvia de Jong: “Dankzij onze goede samenwerking met de buitenschoolse opvang van Kind & Co konden ook de BSO-kinderen aan onze activiteit meedoen. Het is heel leuk om met de kinderen het buitenspelen opnieuw te ontdekken. Natuurlijk nemen we sport- en spelmaterialen mee, maar we willen de kinderen juist ook laten zien hoe leuk het is om buiten te spelen zonder allerlei speelgoed. Helaas spelen kinderen steeds minder buiten. Dat is slecht voor hun gezondheid, hun sociale ontwikkeling én hun motorische ontwikkeling. Kortom, los van het feit dat buitenspelen gewoon superleuk is, is het nog goed voor je ook!”

Tot aan de zomervakantie mogen alle kinderen uit Hoog Zandveld gratis mee doen aan de activiteiten. Inschrijven kan via sportinstuif@merwestein.nl, maar je kan ook gewoon langs komen bij OBS ZieZo. Het begint om 15.15 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk