Start bouw tweede fase centrum Nieuwegein

Op 15 februari wordt het startsein gegeven voor de realisatie van de tweede fase van de vernieuwing van het stadscentrum. De tweede fase omvat 15.000 vierkante meter winkelruimte en horeca, met daarboven 38 appartementen. De door Liesbeth van der Pol ontworpen gebouwen komen in een nieuwe winkelstraat, die het winkelplein met het Marktplein verbindt.

“De ruimte en de schaal van het huidige Nieuwegein zijn zo groot dat je je verloren voelt of wegwaait”, vertelt van der Pol over het ontwerp. “De architectuur is nu te koel en zakelijk. Dat hebben we willen doorbreken door het Stadskwartier, letterlijk, een nieuwe swing te geven. De lijnen zijn niet hoeks en haaks, maar zacht met bogen en rondingen. Beweeglijke architectuur waar je blij van wordt.” De tweede fase wordt in 2013 opgeleverd.

De eerste fase, bestaande uit een nieuw Stadshuis, een winkelplein Cityplaza, een theater- en kunstcentrum, een bovengrondse parkeergarage en twee ondergrondse parkeergarages, werd in oktober al afgerond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren