Start bouw nieuwe praktijkhal Make Center in Nieuwegein

Opleidingsbedrijf Metaal Midden Nederland (OBM) en ROC Midden Nederland (ROCMN) hebben eerder dit jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend om te starten met een publiek private samenwerking. Vandaag was de officiële start van de bouw van het Make Center, dat gebouwd wordt op het parkeerterrein van ROCMN aan de Harmonielaan in Nieuwegein. Onze videograaf Bart van Rooijen was aanwezig. In februari 2021 zal het Make Center geopend worden.

“Een intensievere samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs is noodzakelijk om in de toekomst te beschikken over voldoende en goed opgeleide vakmensen”, melden de partners. Zeker in regio’s waar veel maakbedrijven gevestigd zijn, zoals de regio Midden-Nederland.

In Midden-Nederland zitten onder meer bedrijven die terminal-trekkers maken voor havens en industrie, machines voor de aardappelverwerkende industrie en verpakkingsmachines voor de levensmiddelenbranche.

‘Leren werken en ervaring opdoen’
In het Make Center zullen de studenten leren te werken met nieuwe machines en zo ervaring op doen met technieken van morgen. “Zo sluiten de praktijklessen die er worden gehouden en het werk bij hun werkgever beter op elkaar aan.”

‘Meer samenwerking met bedrijfsleven’
“ROCMN staat open voor meer samenwerking met het bedrijfsleven”, aldus Johan Spronk, voorzitter College van Bestuur van ROCMN. “Onderwijs en bedrijven moeten meer samen optrekken om vakbekwaam personeel op te leiden en in te spelen op de vraag vanuit de markt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren