Start bouw fietsbrug Plofsluis

De aanleg van de fietsbrug gaat van start! Dit jaar vinden de voorbereidende bouwwerkzaamheden plaats met als concreet resultaat de hellingbaan aan de Overeindseweg en de constructie voor de Fietsbrug op de werf van HSM in Schiedam.

De gemeente Nieuwegein wacht met spanning op het moment dat de nieuwe fietsbrug in het voorjaar 2015 ingevaren wordt en zijn definitieve plek krijgt en de Plofsluis weer verbonden is met de andere monumenten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Vandaag, vrijdag 14 februari 2013, werd het bouwbord onthuld door verantwoordelijk wethouder Renée Blom samen met gedeputeerde Mariëtte Pennarts van de provincie Utrecht aan de Structuurbaan ter hoogte van de Lekkanaaldijk. Daarna kon er nagepraat worden in Fort Jutphaas. Onze fotograaf Arend Bloemink was ter plekke en maakte er enkele foto’s van.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren