Start bouw 40 sociale huurappartementen op voormalig JUKO terrein in Nieuwegein

In Nieuwegein is Plegt-Vos Bouwgroep in opdracht van Mitros gestart met de bouw van 40 sociale huurappartementen voor senioren. Op het voormalige terrein van de Jutphaase korfbalvereniging worden twee woongebouwen gerealiseerd in een parkachtige omgeving. Het ene gebouw biedt ruimte aan 15 appartementen en het andere telt 25 appartementen.

Prefab bouwen
De driekamerappartementen op het JUKO-terrein worden grotendeels gemaakt in de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos. Wanden, vloeren, funderingsbalken, maar ook complete badkamers worden eerst in de fabriek gemaakt en op het JUKO-terrein als bouwpakket in elkaar gezet. De belangrijkste voordelen hiervan zijn de snelheid en efficiëntie van het bouwproces. Bovendien wordt hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage geleverd betaalbare woningen en het oplossen van het woningtekort. De bouw op locatie heeft daardoor een doorlooptijd van slechts enkele maanden, waar circa een jaar gebruikelijk is.

Levensloopbestendige appartementen
De appartementen van 70m2 zijn zeer geschikt voor senioren: beide gebouwen zijn voorzien van lift en vanuit de woning is er een directe toegang tot de berging, waar plek is om een scootmobiel op te laden. De woningen worden voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en ook mechanische ventilatie. Daarmee zijn de woningen duurzaam en energiezuinig. Sabina van Denter, senior Projectmanager bij Mitros: “Het is een uitgelezen kans voor senioren om in de buurt van park Hesseveld te gaan wonen, met alle voorzieningen binnen handbereik.”

De appartementen in Nieuwegein worden met voorrang toegewezen aan 65-plussers. Ook krijgen bewoners uit Jutphaas-Wijkersloot voorrang op de woningen.

Begin 2023 worden de woningen opgeleverd en kort na de oplevering kunnen de bewoners verhuizen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk