Start aanpak renovatie Jutfasebrug

Rijkswaterstaat begint in februari met de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van de Jutphasebrug. De renovatie van de brug zelf tussen Nieuwegein en Utrecht gaat vanaf 17 mei van start. Dankzij het gebruiken van een hulpbrug, wordt de verkeershinder beperkt tot twee weekenden.

De brug krijgt een flinke opknapbeurt; de stalen constructie wordt versterkt, brugdek en pijlers worden gerepareerd en de brug wordt opnieuw geverfd. Tevens wordt de doorvaarthoogte van de brug met ongeveer 30 cm verhoogd tot +8,90 meter NAP, zodat grotere containerschepen (vierlaagse containervaart) onder de brug door kunnen en meer transport over water kan. Eind 2015 is het werk helemaal klaar en kan de brug weer minstens 30 jaar mee.

In mei wordt de Jutphasebrug vervangen door een tijdelijke hulpbrug. De Juthasebrug zelf wordt dan uitgeschoven en naast de hulpbrug op tijdelijke, hogere pijlers gezet. Hiervoor richt onze aannemer vanaf februari tussen de Remiseweg en de Utrechtsestraatweg een werkterrein in, hierbij worden onder andere 28 bomen gekapt en wat bossages verwijderd voor het broedseizoen van start gaat. Na afloop van het werk komt hier weer herplant. Van maart tot en met mei bouwt onze aannemer tijdelijke pijlers aan de zuidkant van de brug. In Nieuwegein wordt langs het Amsterdam-Rijnkanaal, aan de Vrijewade, nog een tweede werkterrein ingericht. Hier start in maart de bouw van de hulpbrug.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden op het terrein naast de brug kan de aan- en afvoer van bouwmateriaal voor direct omwonenden enige geluidshinder opleveren. Ook worden de rijbaan op de brug, de Remiselaan en de Gelderlantlaan op verschillende momenten deels afgezet. Deze wegen en de brug blijven dan wel gewoon in gebruik.

Dankzij het werken met een hulpbrug is er slechts twee weekenden sprake van verkeershinder. In het weekend van 17 en 18 mei wordt de hulpbrug geplaatst op de plek van de huidige brug. De Jupthasebrug zelf wordt uitgeschoven en naast de hulpbrug op tijdelijke, hogere pijlers gezet. Het hele weekend is de Jutphasebrug volledig afgesloten voor alle verkeer. Ook het scheepvaartverkeer is enkele uren gestremd. Bij slecht weer stelt Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit. Eind 2015 is de Jutphasebrug weer één weekend helemaal afgesloten. De Jutphasebrug is dan opgeknapt en wordt weer terug op zijn plek geschoven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren