Start aanleg Regionalefietsverbinding

Fietsers die dinsdagmorgen 13 november 2012 om 08.00 uur bij de brandweerkazerne aan de Nevelgaarde de Batauweg opfietsten werden verrast met een kleine attentie. Naast de afzetting van de weg en de omleidingsborden de wijk in, stond wethouder Hans Adriani samen met de wijkmanager en de projectmedewerkers fietslampjes uit te delen. Met het `licht` gericht op het toekomstige nieuwe fietspad. In het jaar 2014 hoopt de gemeente Nieuwegein in aanmerking te komen voor de titel ‘Fietsstad van het Jaar.’

De uitvoering van het werk zal in totaal een jaar in beslag nemen. Het hele traject omvat in totaal drie kilometer en vindt plaats in drie fasen, eerst de Batauweg, vervolgens de Noordstedeweg (start begin 2013) en als laatste Merwestein (start zomer 2013). De oplevering vindt plaats in het najaar 2013.

In 2010 startte de gemeente door middel van een klankbordgroep een participatietraject ter voorbereiding van de besluitvorming. Op maandag 12 november zijn de werkzaamheden aan de Batauweg gestart met het wegfrezen van het oude asfalt door Frees Service Utrecht, ondanks de naam een puur Nieuwegeins bedrijf. (Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en stak ook bij dit werk zijn licht op en maakte hiervan een videoverslag. Klik hiervoor op het videocameraatje hieronder)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk