Stankoverlast zuid Nieuwegein opgelost

In de Buurtwahtsapp groepen voor Nieuwegein wordt melding gemaakt van stankoverlast. De oorzaak is inmiddels gevonden. Een tankwagen van het bedrijf bedrijf van der Lee aan de lekdijk bij Vianen had last van een niet goed werkende ontluchtingsklep. In de tankwagen zaten bitumen die gebruikt worden bij het leggen van asfalt. Deze stof moet warm worden gehouden omdat het vloeibaar moet blijven voor gebruik. Hoewel de stank vervelend is, is het verder niet schadelijk voor de gezondheid. NL-Alert had wel een melding naar buiten gegooid om de ramen en deuren goed te sluiten.

Getuigen spraken van een ‘extreme stankoverlast’. De brandweer waarschuwde  bewoners om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

De lucht werd al eerder op de avond geroken. De brandweer had groot alarm geslagen. Er werden veel meldingen gemaakt van misselijkheid en hoofdpijn door een ‘smerige lucht in Vianen’. Bewoners in omliggende gemeenten spraken op sociale media van een behoorlijke overlast. Op Twitter werd aangegeven dat er ook in Houten en Nieuwegein last bleek te zijn van stank. Inmiddels is het probleem opgelost en is er verder geen gevaar voor de gezondheid.

Doordat de druk in de tankwagen was opgelopen moest chauffeur de ontluchtingsklep openzetten. Hierdoor was een gasachtige wolk vrijgekomen. De bitumenwolk is niet gevaarlijk voor de gezondheid, zo laat (VRU) Veiligheids Regio Utrecht onze redactie weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren