Standplaatshouder houdt vergunning voor onbepaalde tijd

Het college van b&w heeft nieuw standplaatsenbeleid vastgesteld. Dat beleid gaat over een vergunning die nodig is voor het aanbieden van goederen als vis, snacks, bloemen en kerstbomen vanuit een kraam of wagen op een aangewezen standplaatslocatie. Het nieuwe beleid treedt vanaf 8 februari in werking.

Het beleid houdt in dat verleende standplaatsvergunningen op en nabij winkelcentra niet worden ingetrokken per 1 juli 2015, maar geldig blijven. Nieuwe vergunningen worden niet tot 1 juli 2015 verleend, maar voor onbepaalde tijd op grond van artikel 1:7 van de APV. Een standplaatshouder kan voor meerdere dagen per week een standplaatslocatie (bijvoorbeeld bij winkelcentra) innemen.

Volgens het standplaatsenbeleid dat per 2013 in werking was, zouden per 1 juli 2015 de lopende vergunningen ingetrokken worden en zou voor elke standplaatslocatie geloot moeten worden. Dat voornemen leidde tot diverse zienswijzen. Het college heeft besloten tot bovengenoemde wijziging van het standplaatsenbeleid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren