Stallingsverbod op (brom-)fietsen in centrum

Het verbod om (brom-)fietsen te stallen in de binnenstad van Nieuwegein op plekken buiten de bewaakte (overdekte) fietsenstalling en de fietsklemmen is uitgebreid. Het gemeentebestuur heeft daartoe besloten in verband met de vele bouwwerkzaamheden rondom Cityplaza en de tijdelijke sluiting op 7 februari van de fietsenstalling aan de Ringstede. Gedurende de nieuwbouw van de fietsenstalling aan de Ringstede kunnen (brom-)fietsers terecht bij fietsenstalling Parkeerterrein West. De gratis bewaakte fietsenstalling is nu op maandag tot en met donderdag (dagelijks) open van 07.00 uur tot 18.30 uur, op vrijdag van 07.00 uur tot 21.30 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. De nieuwe fietsenstalling op de Ringstede zal naar verwachting september dit jaar worden heropend.
De plaatsen waar het verboden is (brom-)fietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan zijn de Raadstede, Ringstede en Boogstede. Ook geldt het verbod voor het tijdelijke pad tussen de Raadstede en de rotonde bij de Noordstedeweg en de Schakelstede en bij de (vent-)weg op de hoek van de Raadstede en de Poststede tot aan Bankstede 65. Daarnaast is de verbodsuitbreiding voor het pad tussen de Ringstede en Raadstede en de in- en uitgangen van de parkeergarage Weverstede en Schakelstede. Het toegangspad t.b.v. hulpverleningsdiensten (langs de trambaan) tussen Weverstede en Passage / tramoverweg en het onoverdekt gedeelte van de Passage (bij tramwegovergang) valt ook in het nieuwe verbod. Met borden is aangegeven waar het plaatsingsverbod geldt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren