Stadswinkel Nieuwegein deelt covers uit

De Stadswinkel van de gemeente Nieuwegein geeft bij de uitgifte van een reisdocument of rijbewijs voortaan ook een cover aan de klant mee. Dat zijn hoesjes die de pasfoto, het documentnummer, het burgerservicenummer en de machine leesbare strook afschermen. Dat moet onnodige verspreiding van een aantal persoonsgegevens voorkomen. Wie een instantie toestemming geeft zijn identiteitsbewijs te kopiëren, loopt met het hoesje een stuk minder risico op het maken van misbruik van zijn persoonsgegevens. Een bevoegd persoon mag alle gegevens op een identiteitsbewijs zien om iemand te identificeren, maar dat betekent niet dat die gegevens ook allemaal gekopieerd mogen worden. Doel is uiteindelijk om kopieën de wereld uit te helpen en mensen bewust te maken van de waarde van fysieke- en digitale identiteit.

Alleen overheden, banken, werkgevers, notarissen en casino’s mogen het volledige identiteitsbewijs kopiëren en andere instanties niet. Zo hebben scholen, zorgverleners en zorgverzekeraars het recht je Burgerservicenummer te noteren. In deze en andere gevallen kan de ID-cover worden gebruikt voor het afschermen van persoonlijke gegevens van het identiteitsbewijs. Die kunnen daardoor niet worden gekopieerd. Op de foto ziet u hoe directeur Sander Hazebroek van de gemeente Nieuwegein het eerste exemplaar overhandigt aan een klant.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren