Stadsveeboeren verkopen hun eerste vlees

In aanloop naar de traditionele slachtmaand november, brengen ook Ward en Wikke dit jaar voor het eerst hun varkens en runderen naar de slacht. Mensen uit Utrecht en omgeving kunnen een vleespakket van 3 of 7 kilo bestellen en zo genieten van een eerlijk stukje vlees uit eigen stad.

Dit voorjaar zijn Ward en Wikke in Utrecht en Nieuwegein gestart als stadsveeboeren. In Nieuwegein houden de stadsveeboeren bijzondere Mangalitza varkens en in Leidsche Rijn Noord Hollandse blauwe kippen bij Steede Hoge Woerd en runderen in het Maximapark. Hun doel is om mensen uit de stad weer in contact te brengen met lokale vleesproductie. “Het is niet alleen belangrijk dat mensen weten waar hun vlees vandaan komt, maar vlees mag ook weer een traktatie zijn” aldus stadveeboer Ward. De dieren hebben allemaal een mooi leven met veel uitloop gehad.

De varkens en runderen worden als vleespakket verkocht en niet los omdat Ward en Wikke geen eigen winkel hebben, maar ook omdat ze het belangrijk vinden dat het hele dier gebruikt wordt. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat er niet alleen maar biefstuk in het rundvlees pakket zit, maar ook stoofvlees en gehakt. Een koe is immers meer dan biefstuk. Van de Mangalitza varkens worden prachtige droogvlees producten gemaakt. De pakketten worden vooraf besteld en kunnen dan eind oktober of begin november opgehaald worden. Meer informatie is te vinden op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk