Stadspenning voor dhr. A.M. Steenhuisen

Dhr. A.M. Steenhuisen heeft vandaag, uit handen van burgemeester Frans Backhuijs, een stadspenning gekregen bij zijn afscheid als praktiserend huisarts. Dhr. Steenhuisen startte in 1981 met zijn zelfstandige huisartsenpraktijk ‘Oud en Nieuw Vreeswijk’. Hij is daarna niet meer vertrokken. De praktijk heeft dus dertig jaar bestaan.

Dhr. Steenhuisen is min of meer opzettelijk een ouderwetse arts gebleven, die toch met zijn tijd is meegegaan. Altijd beschikbaar voor zijn patiënten. Hij hield bijvoorbeeld ook avondspreekuren. Zijn hart en tijd zijn altijd naar zijn patiënten gegaan. Hij liet zijn toewijding op verschillende manieren zien. Toegankelijkheid was voor hem zeer belangrijk. Als een patiënt hem midden in de nacht nodig had, kon hij gewoon thuis gebeld worden. Dhr. Steenhuisen beantwoordde zelf de telefoon; hij maakte zelden gebruik van de door de Huisartstenpost geboden telefoondienst.

Toch vond hij ook nog tijd om allerlei vrijwillige bestuurlijke activiteiten te ontplooien. Zo was hij onder meer bestuurslid van de Stichting Huisartsenpost Nieuwegein en was hij aangesloten bij de SCEN (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland). Van 1990 tot 1998 was hij lid van het afdelingsbestuur van D66 en van 2002 tot 2006 was hij raadscommissielid met de portefeuille Sociale Zaken en Cultuur.

Maar in Vreeswijk kennen ze hem vooral als de dokter. Verschillende generaties hebben hem daar gekend. Hij bood iedereen een luisterend oor. Hij is een bescheiden en loyale man en een betrokken en toegewijd arts die zich op een zeer waardevolle manier heeft ingezet voor het welzijn van heel veel Nieuwegeiners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk