Katern

Stadspenning voor beachvolleyballer Robert Meeuwsen

Robert Meeuwsen, bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen van afgelopen zomer in Rio de Janeiro, heeft vandaag uit handen van burgemeester Frans Backhuijs de Stadspenning van de gemeente Nieuwegein gekregen. De geboren en getogen Nieuwegeiner kreeg de medaille in het Stadhuis van Nieuwegein.

Burgemeester Frans Bachuijs: ‘Wat is er nu mooier dan een bronzen plak te winnen op het strand van Copacabana in Rio (Brazilië). Sommige hopen daar echter in de zon te mogen liggen maar om daar op het strand een medaille te winnen lijkt mij helemaal geweldig.’ Meeuwsen won daar de bronzen medaille samen met zijn maatje Alexander Brouwer.

Om in aanmerking te komen voor de Stadspenning moet iemand zich volgens het college van burgemeester en wethouders geruime tijd belangeloos en op buitengewone wijze hebben ingezet voor de Nieuwegeinse samenleving.

Het college van B&W reikt de stadspenning uit aan inwoners die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de stad en samenleving van Nieuwegein. De Stadspenning kan behalve aan personen ook worden uitgereikt aan bedrijven, instellingen, verenigingen en andere organisaties. Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag.

One thought on “Stadspenning voor beachvolleyballer Robert Meeuwsen

  1. […] Robert Meeuwsen, bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen van afgelopen zomer in Rio de Janeiro, heeft vrijdag 16 december jl. uit handen van burgemeester Frans Backhuijs de Stadspenning van de gemeente Nieuwegein gekregen. De geboren en getogen Nieuwegeiner kreeg de medaille in het Stadhuis van Nieuwegein. Kijk hier voor de video die de redactie heeft gemaakt van de uitreiking. […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!