Stadspas ook voor kinderen uit gezinnen met schulden

De gemeente Nieuwegein stelt met ingang van 1 september de Stadspas ook beschikbaar aan kinderen uit gezinnen met schulden. Deze uitbreiding wordt betaald vanuit de zogenoemde ‘Klijnsma-gelden’. Dit geld heeft de rijksoverheid ter beschikking gesteld voor de bestrijding van armoede onder kinderen. Op 18 mei 2017 heeft de raad besloten om een deel van deze Klijnsma-gelden in te zetten om een Stadspas ter beschikking te stellen voor een bredere groep kinderen. Met deze Stadspas kunnen de kinderen met korting lid worden van een vereniging, sportclub of deelnemen aan een culturele activiteit.

Wethouder Martijn Stekelenburg: “Ik ben heel verheugd dat nu ook kinderen uit gezinnen met schulden kunnen profiteren van de Stadspas. Bijna één op de acht kinderen leeft in armoede. We zien dat zij minder vaak lid zijn van een vereniging of sportclub en er thuis ook weinig geld is voor nieuwe kleren, internet of een schoolreisje. Dat kan effect op het welzijn van het kind. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat alle Nieuwegeinse kinderen kunnen deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten. Ongeacht het inkomen van hun ouders.”

Aanvragen via WIL
Met ingang van 1 september 2017 hebben kinderen, die in een gezin met schulden leven, recht op de Stadspas. Dit zijn gezinnen waarbij het besteedbaar inkomen van het gezin onder de 125 % van het wettelijk minimum komt door de afbetaling van schulden. Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) gaat de Stadspas namens de gemeente Nieuwegein verstrekken aan deze kinderen. WIL is de regionale uitvoeringsorganisatie voor Werk, Inkomensondersteuning en Schuldhulpverlening van vijf gemeenten, waaronder de gemeente Nieuwegein.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen inwoners contact met WIL opnemen: op maandagmiddag van 13.30-15.30 uur of woensdagochtend van 9.30-11.30 uur inloopspreekuur WIL op de eerste etage van het Stadshuis. U kunt ook op een ander tijdstip een afspraak maken. Telefonisch contact via (030) 70 22 300 tussen 08.30 en 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren