Stadspas Nieuwegein

Nieuwegein gaat per 1 juli over tot de invoering van een eigen Nieuwegein stadspas. Met deze stadspas kunnen inwoners met een laag inkomen met korting of gratis gebruikmaken van activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Zo kunt u bijvoorbeeld korting krijgen op de contributie van de sportvereniging. De stadspas vervangt de regionale U-pas.

Uit onderzoek blijkt dat te weinig mensen uit Nieuwegein gebruikmaken van de U-pas. Het aanbod van de regionale U-pas sluit niet altijd aan bij de wensen van Nieuwegeinse inwoners. De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat zo-veel mogelijk mensen, ook met een laag inkomen, mee kunnen doen in de maatschappij. De gemeente heeft daarom besloten de regionale U-pas te vervangen door de Nieuwegein stadspas. Het is de bedoeling dat de mogelijkheden van deze stadspas beter aansluiten bij de wensen van de mensen die hiervoor in aanmerking komen en dat er meer activiteiten in Nieuwegein beschikbaar zijn voor inwoners uit Nieuwegein.

De Nieuwegein stadspas komt per 1 juli. Inwoners die nu al een U-pas hebben, krijgen voor die tijd automatisch de nieuwe stadspas thuis gestuurd. Tot die datum kunnen zij gewoon gebruik blijven maken van hun U-pas. Deze inwoners zijn hier-over onlangs per brief geïnformeerd. Voor mensen die nog geen U-pas hebben, geldt dat zij deze tot 30 juni 2016 kunnen aanvragen en gebruiken. Aanmelden voor de nieuwe Nieuwegein stadspas kan vanaf 1 april 2016.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren