Stadspartij ieders Belang: ‘Overschot OZB terug naar woningeigenaren en bedrijven’

De fractie van Stadspartij ieders Belang zal in de komende Gemeenteraadsvergadering van 19 december een motie indienen waarbij ze het College van B&W oproept om de fors hogere opbrengst uit de OZB-heffingen over het jaar 2015 en ingeval ook 2017 hoger gaat uitvallen dan begroot, terug te laten vloeien naar alle bedrijven en woningeigenaren in Nieuwegein die OZB betalen. Concreet zou dit dan inhouden dat de nu voorgestelde OZB-tarieven voor 2017 alsnog worden aangepast, waardoor de OZB-aanslagen in 2017 lager zullen gaan uitvallen. Klik hier voor de motie.

Fractievoorzitter Haitze de Jong van Stadspartij ieders Belang: ‘Toen wij in 2015 het College er al op wezen dat er veel meer geld via de OZB werd opgehaald dan begroot, was er echter noch interesse bij het College, noch bij de overige raadsfracties om hier daadwerkelijk iets aan te gaan doen, door bijvoorbeeld de tarifering voor 2016 naar beneden bij te stellen. Inmiddels ziet het er echter naar uit dat ook de VVD van mening is dat het een goede zaak zou zijn om de meeropbrengsten terug te laten vloeien naar bedrijven en woningbezitters, maar zij wil daarmee pas beginnen in 2018 als blijkt dat 2017 meer zou hebben opgeleverd dan begroot. Het nu echter laten terugvloeien van de meeropbrengsten van voorafgaande jaren is naar het zich laat aanzien, voor deze partij een brug te ver, waarmee ze helaas de burger en bedrijven in de kou laten staan.’

Ieders Belang vindt dat zoiets niet kan en willen juist dat het college, dat al jaren geleden op deze misstand is gewezen, nu wel moet handelen, zodat de bedrijven en woningbezitters komend jaar een lagere aanslag OZB kunnen verwachten. Via het in stemming brengen van de motie op maandag 19 december aanstaande, gesteund door de VSP, wil Stadspartij ieders Belang daar inhoud aan geven en is de zij benieuwd welke fracties hen hierin zullen gaan steunen en daarmee bijdragen aan het verlenen van enige financiële verlichting aan de bedrijven en woningbezitters in Nieuwegein in 2017.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk