Katern

Stadshuis Nieuwegein het slechtst bereikbaar in de provincie Utrecht

Het telefonisch maken van een afspraak om uw paspoort of rijbewijs te verlengen zou zomaar eens uit kunnen lopen op een frustrerende bezigheid. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat 89,6% van de gemeentehuizen in de provincie Utrecht slecht bereikbaar zijn. Nieuwegein scoort het slechtst in de provincie Utrecht.

In de database van Telefoonboek.nl staan 29 Utrechtse telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘Gemeentehuis’. Bezoekers van de website kunnen aangeven of ze de gezochte instantie te pakken kregen. Een instantie wordt als ‘slecht bereikbaar’ opgenomen in het bestand wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Dit kwam voor in 26 van de 29 gevallen: het aantal mislukte belpogingen varieerde van drie tot 79.

Beoordeling
Bovendien kunnen websitebezoekers een beoordeling aan het verloop van het contact geven. Onder uitschieters van de slechtst bereikbare gemeentehuizen vallen onder andere de gemeenten Nieuwegein (79 mislukte belpogingen), Woerden (78) en Zeist (64). Gemeentehuizen die weinig tot geen klachten krijgen zijn onder andere Renswoude en Rhenen.

Ruimte voor verbetering
De resultaten van dit onderzoek bieden op zijn zachtst gezegd een hoop ruimte voor verbetering. “Zeker als het gaat om instanties die onderdeel zijn van lokale overheden. Deze zouden zich toch flink achter de oren moeten krabben, aangezien zij in essentie toegankelijk horen te zijn voor vragen van de bewoners uit die gemeenten” aldus Dirk Lentjens, manager Places Antwoordservice.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk