Stadshuis Nieuwegein bijna klaar

Het nieuwe Stadshuis van Nieuwegein is bijna klaar. Architectenweb.nl bracht vandaag een bezoek aan het meest prominente gebouw in de vernieuwing van het stadscentrum van Nieiuwegein.

Met zijn rastergevel is het door 3XN ontworpen Stadshuis een opvallende verschijning in het nieuwe centrum van de stad Nieuwegein. De gevels zijn voorzien van een dubbele huid, waarvan de tweede huid bestaat uit een raster van witte lijnen en punten. De combinatie van de twee lagen geeft het gebouw een 3D-effect; de gevel oogt gefaceteerd.

Bij binnenkomst valt de enorme witte trap in het midden van het atrium op. Deze leidt de bezoeker naar de verdiepingen, waar gemeentelijke functies worden gesitueerd. Op de begane grond komen winkels en een bibliotheek. De balustrades van de etages zijn, net als de trap, spierwit geschilderd. Iedere functie op de verdiepingen krijgt een eigen ‘etalage’ aan het atrium.

Het Stadshuis is midden in het centrum gebouwd om toegankelijker te zijn voor de publieke functies op het stadsplein. Op 7 november wordt het ‘huis’ betrokken door zijn gebruikers. Vanaf dan kan ook gebruik worden gemaakt van de nieuwe grote parkeergarage onder het nieuwe centrum, dat ook gedeeltelijk onder het Stadshuis is gebouwd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk