Stadsbeheer /Beheer(2002/5205)

Bij de voorbereiding van vier verkeersprojecten is gebleken dat het MJPvv (Meerjarenplan verkeer en vervoer) en het Bomenbeleidsplan niet altijd samengaan. Het gaat om de projecten bij de Hollandhaven, de rotonde Batauweg, de verkeerssituatie rond het appartementencomplex de Baten en aan de Wijnruitgaarde.

Het college heeft besloten voorrang te geven aan deze verkeersprojecten en toestemming gegeven om daar toekomstbomen te verwijderen. Toekomstbomen zijn bomen die in het bomenbeleidsplan zijn aangemerkt als bomen die de gemeente wil behouden. Er komen daar echter wel bomen voor terug. Bomen van dezelfde grootte worden in de buurt van de oude plaats teruggeplant. De gemeente heeft nog onderzocht of de toekomstbomen verplant konden worden. Omdat de bomen op rioleringen en leidingen staan was dat niet mogelijk.

De kapvergunningen worden binnenkort aangevraagd. De gemeente sluit niet uit dat in de toekomst meer van soortgelijke dilemma’s aan de orde komen, omdat bij het schrijven van het Bomenbeleidsplan nog niet bekend was welke werkzaamheden in de openbare ruimte in de toekomst nog zouden plaatsvinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk