Stadsbeheer (2002/915)

Het college heeft het voorlopige besluit genomen om 45 populieren te kappen op het terrein van Blokhoeve. Voor het bouwrijp maken van de grond voor de bouwplannen in Blokhoeve, moeten in totaal 1380 bomen worden gekapt. De aanvraag hiervoor is op 24 januari gepubliceerd in de Molenkruier. Deze 45 populieren zijn in het Bomenbeleidsplan aangemerkt als toekomstboom. Daarom is hier nu apart toestemming voor gevraagd aan het college. Nadat de bomen zijn gekapt starten de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het plandeel de Lamellen, de eerste fase van het plan Blokhoeve.

De gemeente streeft ernaar om de bomen vóór het vogelbroedseizoen te kappen. In dat broedseizoen mag namelijk niet worden gekapt. Als het kappen vóór het broedseizoen niet lukt, loopt de ontwikkeling van Blokhoeve vertraging op. Als Blokhoeve wordt opgeleverd, worden deze bomen ruimschoots gecompenseerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren