St. Antonius Ziekenhuis werkt met innovatieve hartlongmachine

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft deze week een nieuwe en innovatieve hartlongmachine in gebruik genomen. Het St. Antonius Ziekenhuis, met ook een vestiging in Utrecht, zegt het eerste ziekenhuis in Nederland te zijn dat met dit apparaat werkt.

Een hartlongmachine neemt tijdens een hartoperatie de bloedsomloop en longfunctie van de patiënt over. Het nieuwe apparaat bevordert het herstel van patiënten na de operatie en is gebruiksvriendelijker voor de specialist, zo laat het St. Antonius weten in een bericht.

PATIËNT
Volgens specialist Peter van den Barselaar gaat het om een moderne machine. “De nieuwe machine maakt het mogelijk om de ondersteuning tijdens de operatie beter af te stemmen op de patiënt. Om de bloedsomloop en longfunctie te bewaken, hoef ik nu niet meer op elf verschillende schermen te kijken, maar zie ik alle informatie op één enkel scherm.”

Juist dat gemak is belangrijk, vindt van den Barselaar. “Zo kan ik sneller bijsturen als het nodig is, wat belangrijk is voor het herstel van bijvoorbeeld de hersenfunctie en nierfunctie na de operatie. Herstellen de vitale functies goed, dan herstelt de patiënt ook beter.”

Het St. Antonius heeft in totaal negen nieuwe machines aangeschaft, die inmiddels allemaal in gebruik zijn genomen.

One thought on “St. Antonius Ziekenhuis werkt met innovatieve hartlongmachine

  1. Albertus Flier

    Goed werk in Nieuwegein ziekenhuis en gelukkig leven

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk