St. Antonius onderzoekt klachten van de voeten bij diabetes

Samen met tien andere ziekenhuizen doet het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein onderzoek naar de beste behandeling van zenuwklachten in de voeten en onderbenen (pijn, tintelingen, een doof/vreemd gevoel) bij mensen met diabetes. Deze zenuwklachten kunnen in ernstigere gevallen leiden tot wonden en amputaties. Het is daarom belangrijk de voeten goed te laten controleren, en indien mogelijk, een de klachten te verminderen.

Elf ziekenhuizen in Nederland onderzoeken of een chirurgische behandeling helpt bij het verminderen van de klachten en het voorkomen van wonden en amputaties.

Het St. Antonius ziekenhuis zoekt nog steeds mensen met diabetes en klachten van de voeten en onderbenen. U kunt meer informatie over deelname aan de studie vinden op deze website.

Doel van het onderzoek
Ongeveer de helft van de diabetespatiënten krijgt te maken met neuropathie klachten. Neuropathie is ziekte van de zenuwen. Deze klachten worden meestal veroorzaakt door hoge bloedsuiker waarden, maar kunnen verergerd worden door beknelde zenuwen. In de DECO-studie onderzoeken wij of de neuropathie klachten bij een zenuwbeklemming door middel van een operatie verbeteren en of de operatie (kosten) effectief is in vergelijking met de huidige behandeling.

Deelnemende ziekenhuizen:
UMC Utrecht (Utrecht), hoofdcentrum van dit onderzoek
Franciscus Gasthuis & Vlietland (Rotterdam)
Maasstad ziekenhuis (Rotterdam)
Diakonessenziekenhuis (Utrecht)
Meander Medisch Centrum (Amersfoort)
Isala ziekenhuis (Zwolle en Meppel)
St. Antonius ziekenhuis (Nieuwegein)
Amsterdam UMC, locatie VUMC en AMC (Amsterdam)
OLVG ziekenhuis (Amsterdam)
Jeroen Bosch ziekenhuis (Den Bosch)
Radboudumc (Nijmegen), Dr. T. de Jong, plastisch chirurg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk