St. Antonius heeft one-stop-spreekuur voor diabetische voet

Het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein heeft sinds kort een one-stop-spreekuur voor een diabetische voet (infectie in het diepe weefsel van de voet). Patiënten met diabetes type 1 en 2 kunnen deze ernstige aandoening krijgen. Door het invoeren van het one-stop-spreekuur ondergaan patiënten op dezelfde dag nog diverse onderzoeken, zoals een teendrukmeeting en duplex onderzoek (echografie en doppler).

Mocht het onderzoek daartoe aanleiding geven kan binnen één week de angiografie plaatsvinden: röntgenonderzoek van de bloedvaten (dotterbehandeling). Snel handelen bij een diabetische voet is van groot belang; de kans op amputaties wordt hierdoor aanzienlijk verkleind. Meer dan 15.000 patiënten in Nederland hebben te maken met een diabetische voet.

Er is wekelijks een speciaal one-stop-spreekuur voor patiënten met diabetes en een voetprobleem. Tijdens een afspraak worden patiënten door een team van verschillende specialisten en verpleegkundigen gezien. Er wordt direct een behandelplan opgezet en onderzoek gedaan, zodat de juiste behandeling snel van start kan gaan. De verwijzing naar het spreekuur loopt via de huisarts of specialist. Meer informatie is te vinden op de website van St. Antonius. Patiënten kunnen ook direct een afspraak maken via onze poli Vaatchirurgie, T 088 – 320 26 00.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren