Katern

Springers Aquarijn presteren goed tijdens Amsterdam Diving Cup

Op 13, 14,1 5 en 16 maart jl. werd in het Sloterparkbad in Amsterdam een groot internationaal toernooi gehouden. Jeugdspringers in de leeftijdsgroepen B (14/15 jarigen) en A (16/17/18 jarigen) en Senioren van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein deden mee aan dit toernooi. Er waren deelnemers uit o.a. Duitsland, Zwitserland, Bulgarije, Oostenrijk, maar ook uit Zuid-Afrika en Chinees Taipee. Aquarijn nam deel met 8 springers.

Marien Raatgever en Manuel Öztopçu behaalden bij het synchroonspringen junioren op de 3 meter een bronzen medaille. Owen Johnston wist in de sterke A-groep de finale te behalen en werd 6de op de 3 meter. Voor Daphne Wils, net terug uit Canada met het nationale team, was er zilver bij de Senioren op de 1 meter. Volgende week vertrekt ze weer om deel te nemen aan wedstrijden in Kiev, Oekraïne. Dit is ter voorbereiding op haar deelname aan de Europese Kampioenschappen.

Voor de pas 11-jarige Matthew Hibbert was het zaterdag een bijzondere dag. Er werd afscheid genomen van Ushi Freitag als actieve springster. Zij gaf het stokje door aan de nieuwe generatie getalenteerde springers en Matthew Hibbert was er daar één van!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren