Sportman van ‘t jaar leest voor op De Krullevaar

De leerlingen van Openbare Basisschool De Krullevaar aan de Groenling zaten woensdag 7 februari 2007 ademloos te luisteren naar jiu jitsuka Barry van Bommel. Van Bommel, recent verkozen tot Nieuwegeins Sportman van ‘t jaar en nationaal en internationaal zeer succesvol op het gebied van jiu jitsu en judo, las de Krullevaar-kinderen voor in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Geheel in stijl met zijn sport, had Van Bommel gekozen voor het boek ‘Muffin’, dat gaat over een jongetje dat te dik is en op judoles gaat.Binnen de wereld van judo en jiu jitsu heeft Barry van Bommel een grote naam. Als jiu jitsuka heeft hij diverse medailles bij Wereld-, Europese en Nationale kampioen-schappen behaald. Daarnaast is hij eind januari voor de derde maal op rij verkozen tot ‘Nieuwegeins Sportman van het jaar.’

Barry van Bommel, die zijn actieve sportcarrière sinds kort heeft afgesloten, kreeg deze titel met name voor het feit, dat hij in 2006 de ranglijst van beste jiu jitsukas ter wereld aanvoerde. Hij gaat zich nu vooral richten op het trainen van pupillen binnen zijn sportschool Comby Sport aan de Kruyderlaan in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk